söndag 19 februari 2012

Vad är gott till raggmunkar?



Hej hej nya husmansklassiker!

Ja, det ska jag minsann tala om för dig: lingon och fetaost! En riktig homerun! 

Antingen så kan man smula fetaosten rakt över raggmunkarna (en given succé som sagt) eller så kan man göra en krämig, god och lite magrare fetaoströra: Kesella (1%) eller kvarg + smulad fetaost + några droppar citronsaft + en gnutta salt och peppar. 


Raggmunkar gör du enkelt genom att tillsätta grovriven rå potatis i din favoritpannkakssmet. Tre potatisar till fyra portioner (ca 10 pannkakor) kan vara lagom.

måndag 13 februari 2012

Pizza med fänkål en helt vanlig måndag...




Pizza till middag en helt vanlig måndag? Ja för sjutton! Gör man den själv behöver inte pizzan bli så kaloristinn att den måste klassas som fredagslyx. Använd t ex en magrare ost och några fina grönsaker till fyllning. Rota runt i grönsaksdisken, var lite galen och testa något nytt, man måste faktiskt inte köra bacon/ost/tomat/svamp varje gång man bakar pizza! (Ja lillebror, jag vänder mig särskilt till dig). 


Idag testade jag alltså fänkål på pizzan och det blev superbt! (Fräs den som hastigast i lite olivolja först så hinner den fina smaken sedan blomma ut ordentligt på pizzan). Hade ingen tomatsås hemma men hittade en burk auberginröra i skåpet, vilket nästan är ännu godare. Och så lite apetina fetaost (10%) och ett ägg, en doft av oregano et voilá! Måndagslyx om du så vill. Använder du en färdig pizzabotten är det också både snabb- och lättlagat.


Fänkål, aubergine, fetaost, oliver och ägg... hmm... är det bara jag eller känns det inte lite grekiskt eller sydfranskt sådär?

Fänkål, auberginreröra, oliver, fetaost, oregano och ägg